MARJATILAN TARINA

mansikkaa ja mustaherukkaa Markkulan Marjatila

Me täällä Markkulan Marjatilalla viljelemme mustaherukka ja mansikkaa keskellä keskisuomalaista puhdasta luontoa Multian Isojärven kylällä. Olemme viljelleet laadukkaita makeita marjoja jo yli 20 vuoden ajan.

Marjojen terveellisyys, hyvä maku ja korkea laatu ovat meille tärkeitä. Haluamme, että marjojen vitamiinit, muut terveysvaikutteiset ainesosat ja kesän maut säilyvät aromikkaina ja hyödyllisinä. Mielestämme marjat ovat suomalaista superruokaa parhaimmillaan!

MAISTUVIA MARJOJA vuodesta 1997

Markkulan mailla on viljelty maata ja hoidettu metsää jo satojen vuosien ajan. Lypsylehmiä oli navetassa vielä 1980-luvulla ja onpa täällä toiminut joskus sahakin. Markkulassa on aina panostettu suomalaisen maatalouden jatkuvuuteen ja elinvoimaan, perinteitä ja menneiden sukupolvien työtä unohtamatta.

1990-luvulla Markkulassa siirryttiin viljelemään mustaherukkaa ja mansikkaa sekä valmistamaan erilaisia marjatuotteita oman tilan marjoista. Ensimmäiset mansikat poimittiin myyntiin heinäkuussa 1997. Vuosien saatossa marjojen viljelyalaa ja lajikevalikoimaa on lisätty. Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2015. Tällä hetkellä keskitymme tilalla mustaherukanviljelyyn ja mustaherukkaglögin tuottamiseen.

vuoden marjateko

Hedelmän- ja marjanviljelijäin Liiton Keski-Suomen piiri myönsi marjatilan yrittäjä Katri-Maija Heikkiselle vuoden 2014 Keski-Suomen marjateko -tunnustuksen rohkeudesta ryhtyä marjanviljelijäksi ja maaseudun yrittäjän arjen kuvaamisesta sosiaalisessa mediassa avoimesti, myönteisesti, mutta samalla realistisesti.

osuuskunta tärkeä kumppani

Olemme mukana Keuruu-Multia Peltomarjat -osuuskunnassa. Keurusseudulla on kymmenkunta marjatilaa, joilla viljellään eri värisiä herukoita noin 120 hehtaarin alalla. Osuuskunta markkinoi konepoimittua herukkaa mm. teollisuuteen ja torikauppiaille. Kaksi poimintakonetta kiertävät tilalta tilalle ja kaikki osallistuvat talkoisiin. 40-vuotisjuhliaan viettänyt osuukunta palkittiin Keski-Suomen vuoden 2016 marjateko -tunnustuksella.

vuokramökit järven rannalla

Marjatilan mailla sijaitsee myös Huvilaranta Oy, jonka kolme tasokasta vuokrahuvilaa, Villa Akuliina, Villa Kukkula ja Villa Kantri, valmistuivat 2010-luvun alussa. Tutustu ja tule lähilomalle liikkumaan luontoon ja nauttimaan maaseudun rauhasta!